Ingrid Geertsma vertelt over haar onderneming Verdiep Je Contact

Ingrid Geertsma vertelt op haar LinkedIn dat ze werkende vrouwen in Friesland helpt zachte verbinding met hun kern te maken door diepe bewustzijnsontwikkeling. Genoeg reden voor Beroepenkompas om Ingrid te interviewen wat ze hier precies mee bedoelt en hoe ze dit met haar onderneming Verdiep Je Contact realiseert. Ook vertelt ze wat de gevolgen van het Coronavirus op haar onderneming zijn en hoe ze hier mee omgaat.

LinkedIn Beroepenkompas

Volg Beroepenkompas ook op LinkedIn!

1. Wie is Ingrid Geertsma?

Ik ben een nuchtere Friezin die diep spiritueel bewustzijn beschikbaar maakt. Ik ben 47 jaar en ik heb dienstverleningsmanagement gestudeerd in Groningen. Na een aantal jaar als accountmanager in de ICT detachering, ben ik als manager 20 jaar werkzaam geweest bij grote organisaties zoals ING, Cendris en de Rijksoverheid-Justitie. Sinds 2019 ben ik zelfstandig ondernemer. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Ik ben ruim 15 jaar student en tutor op de School voor Praktische Filosofie. Deze persoonlijke en spirituele ontwikkeling heeft me zoveel gebracht, dat ik daar graag veel meer mensen kennis mee laat maken.

Ingrid Geertsma
Ingrid Geerstma. Say Wad Fotografie.

2. Kun je wat vertellen over je onderneming?

Ik train vrouwen in echte kernverbinding maken met zichzelf en anderen. Met praktische ervaringsoefeningen help ik eenzaamheid om te zetten in diepe verbondenheid. Ik help hen bewust te worden van niet langer effectieve patronen en train ze in vaardigheden zoals luisteren en goede vragen stellen.

Door kennis te delen, mensen te trainen en coachen maak ik anderen bewust van de verbinding met hun kern.

Ik ben Verdiep Je Contact gestart om meer mensen te kunnen bereiken dan dat ik kon als manager van een team. En omdat ik denk dat ik zo mijn levensmissie – het vergroten van het bewustzijn van de universele kern – optimaal kan realiseren. Mijn bedrijfsmissie is de cirkel van verbondenheid te vergroten, meer liefde en bewustzijn in de communicatie met onszelf en anderen te brengen.

Mijn visie is: door kennis te delen, mensen te trainen en coachen maak ik anderen bewust van de verbinding met hun kern. Ik laat je contact ervaren op de diepere onderlaag en leer je de vaardigheden om elk contact te verdiepen. Daarmee draag ik bij aan de oplossing van eenzaamheid en het gevoel er niet te mogen zijn.

3. Daarvoor heb je 12 jaar voor het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) gewerkt. Wat was je functie hier?

Ik was operationeel manager van verschillende teams. Dit waren gemiddeld 40 administratief medewerkers die zich inzetten voor het innen van schadevergoedingen voor slachtoffers van misdrijven, zorgpremies en integere persoonsgegevens.

4. Wat voor trainingen bied je aan?

Ik bied een individuele VIP dag, groepstrainingen en sinds kort online trainingen aan.

De training bevat een voorgesprek, reader, 6-8 uur persoonlijk contact, wandeling, lunch en nagesprek. We kijken naar je belemmeringen en je wensen. We ervaren het kerncontact met jezelf en oefenen met contact met een ander op kernniveau. Je leert luisteren en vragen stellen vanuit de diepere onderlaag. Je wordt bewust van je oordelen, herinnert je je kernverbinding en gaat energiek opgeladen naar huis. De follow-up zorgt voor het voortzetten van je nieuwe vaardigheid.

5. Waarom heb je de keuze gemaakt om alleen op vrouwen te focussen?

Daarin kan ik mij het beste verplaatsen en sluit mijn praktijk ervaring het meest op aan. Maar mannen zijn ook welkom als ze zich herkennen in de pijn en via zelfreflectie ermee aan de slag willen.

6. Wanneer kunnen vrouwen zich bij je melden?

Baal je van oppervlakkigheid in je gesprekken, geroddel en het gevoel er niet bij te horen en wil je hier zelf wat aan doen. Heb je al iets gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar kun je niet goed bij die diepere kern in jezelf of zit er te veel tussen richting anderen. Dan helpt Verdiep Je Contact je echt verder.

Benut mijn gratis tips in het ebook, volg een webinar of lees mijn blogs en posts. Wil je echt een laagje dieper, doe dan de transformerende training van Verdiep Je Contact.

7. Wat is je grootste succes met je onderneming?

Succes voor mij is wanneer iemand een diepe verbinding ervaart tijdens de training, of een
webinar. Of zich deze kern herinnert door mijn teksten te lezen. Zoals een vrouw die tijdens de
training zoveel steun en vertrouwen ervoer dat ze ook in haar uitdagende omstandigheden in
contact kon blijven. De aanbevelingen die ik krijg van mijn klanten spreken daarvan en dan bereik ik mijn missie

8. Hoe heeft Corona invloed op jouw onderneming? En maak je je zorgen?

De coronamaatregelen maken dat mijn live trainingen zijn uitgesteld en ik de eerste week echt met mijn handen in het haar zat. Maar de tweede week dacht ik: die stap naar een online programma wilde ik in de toekomst toch gaan maken, misschien moet het maar nu. En inmiddels heb ik een online variant verkocht en ga ik het eerste deel daarvan 3 april geven.

Ik wil dit jaar 6000 vrouwen bereiken en tenminste 100 daarvan trainen.

Het is nog een experiment, maar ik heb er enorm veel zin in en ik denk dat er veel potentie inzit. Die behoefte aan verbinding is heel sterk aanwezig in tijden van crisis en eigenlijk sluit mijn aanbod prachtig aan. Door kerncontact met jezelf en anderen te leren maken, bestrijd je het eenzaamheidvirus het meest effectief.

Mijn vertrouwen wint het nog van bezorgdheid en dat het een open toekomst is, vind ik spannend en fantastisch tegelijk. Ik gun alle bange mensen het vertrouwen dat beschikbaar komt wanneer je je ten diepste verbonden voelt met alles en iedereen.

9. Wat is je ambitie met je onderneming?

Ik wil dit jaar 6.000 vrouwen bereiken en tenminste 100 daarvan trainen. Dit wil ik bereiken door webinars te geven, een maandelijkse blog te schrijven en via posts op social media mijn expertise gratis dte delen!

Vrouwen die zich herkennen in de knelpunten en meer verdiepend contact willen leren maken, plannen een gesprek in. Wanneer in het spiegelgesprek blijkt dat we een goede match zijn en ik je echt kan helpen, spreken we een training af.

10. Hoe is je work-life balance?

Ik ben moeder van Cinta (11) en Jesse (15) en heb co-ouderschap. Hierdoor kan ik soms vol voor mijn bedrijf gaan en ben ik thuis beschikbaar wanneer het nodig is. Ik doe al sinds mijn twintigste, naast mijn werk en gezin, afwisselend vrijwilligerswerk, soms als tutor, in het schoolbestuur, activiteitencommissies in de wijk en school, kantinedienst bij voetbal en taalles aan vluchtelingen.

Omdat het vrij teruggeven aan de gemeenschap mij energie geeft, is mijn work-life balance in balans en blijft dat door mijn dagelijkse meditatiebeoefening.

Ingrid Geertsma
Foto ter illustratie. Bron: Pexels.com

11. Wat zijn de beste tips die jij in je carrière hebt ontvangen?

Zinnen die mij zijn bijgebleven en inspireren zijn:

1. Je kunt wel heel hard klimmen, maar als je ladder tegen de verkeerde muur staat, bereik je niks.

2. Het zijn wel mensen, heb compassie en zie hoe ze je inspireren en spiegelen in plaats van ze te veroordelen.

3. Er zijn altijd minstens 10 alternatieve redenen te bedenken voor gedrag, dus neem nooit aan dat jouw interpretatie klopt, vraag het.

4. Het is precies goed zo als het is, jij bent precies goed zoals je nu bent. Anders was het wel anders geweest, had God je wel anders gemaakt.

5. Vertrouw niet op je plaatje van hoe het is en zal moeten worden. Dat verandert steeds weer. Je hoeft alleen maar te vertrouwen op dat je er bent en te ontspannen in het niet weten.

12. Heb je tips voor young professionals die aan het begin van hun carrière staan?

Ga niet wachten tot je weet wat je wilt worden. Doe waar je van houdt en benut de energie die je daarvan krijgt voor je bijdrage aan het grotere geheel. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar met jezelf van gister. Vandaag ben je weer een beter mens!

We willen Ingrid Geertsma graag bedanken voor het interview!

Wil je graag jouw baan of iets anders met ons delen of ken je iemand die zijn expertise wil delen? Stuur ons dan een mail!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *