Lennart Pluim: Taboe rondom homoseksualiteit en Christendom doorbreken. Levensverhalen de Podcast #1

Naast de blogs op Beroepenkompas zijn we onlangs een nieuwe podcastserie opgestart, genaamd Levensverhalen de Podcast met Jesse Haarlemmer. In deze podcast vertellen mensen hun interessante levensverhaal.

In de eerste aflevering van Levensverhalen de Podcast is Lennart Pluim te gast. Lennart vertelt over hoe het is om als homoseksuele jongen in het gelovige dorp Elspeet op te groeien.

Tijdens zijn jeugd zat hij op een streng gereformeerde school en ging hij elke zondag trouw naar de kerk. Nu, als volwassen man, gaat hij gereformeerde scholen langs om als ervaringsdeskundige te praten over homoseksualiteit en probeert hij het taboe rondom homoseksualiteit en het christelijke geloof te doorbreken.

In deze podcast neemt hij ons mee in wat hij heeft meegemaakt tijdens deze voorlichtingen. Hij bespreekt daarbij ook zijn eigen ‘coming out’, hoe zijn familie en vrienden er op reageerden en wat dit met hem als persoon heeft gedaan.

Bekijk hieronder de podcast of beluister Levensverhalen de Podcast op Spotify.

Interessante podcast en benieuwd naar andere levensverhalen? Abonneer dan op het Youtube-kanaal Levensverhalen de Podcast!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *